• Ny1kqszl0cd3iltmceuo

  Svampguidning i Högstaskogen (vid Skutans gård)

  Haninge kommun 23 sep 10:00

  Vill du lära dig att känna igen skogens olika svampar? Följ med på en guidad tur i svampskogen med kunniga guider från Svampkonsulenternas riksförbund. Ta med något att plocka i (inga plastpåsar) en svampkniv samt fika. Samling kl. 10.00 på parkeringen vid Skutans gård (buss 839 från Handen).

 • Fc8v1hesgkeob0iqbu4r

  Trädguidning i Eskilsparken

  Haninge kommun 2 okt 17:00

  Haninges kommunekolog Malin Löfgren berättar om myter och verklighet kring Eskilsparkens många fina och spännande träd. Vilka olika trädarter växer här, vad används olika trädslag till i dag och vad har de använts till i historien? Vi tittar bl.a. på världens enda barrträd som ser ut som ett lövträd och avslöjar vilken sorts löv man ska ha i fickan när man går på date. Vandringen tar cirka 1 timme. Samling; P-platsen på Eskilsvägen (invid Eskilsparken).

 • Detvs7mwi3hrilcuj4ex

  Vandring i bronsåldens kulturlandskap

  Haninge kommun 15 okt 10:00

  Följ med arkeologen Roger Wikell på en guidad vandring i området kring Österhaninge kyrka. Vi följer i bronsålderns spår och besöker 3000 år gamla fornlämningar som skålgropar, gravrösen och heliga berg. Samling vid Österhaninge kyrka.

 • Regh5fcmqh5wwu5izuin

  Se havsöringar leka i Vitsån

  Haninge kommun 22 okt 10:00

  Vitsån är en av länets bästa åar för att på nära håll se havsöringens lek. Om hösten varit gynnsam finns stor chans att se stora havsöringar leka i vattendraget som rinner fram i den natursköna ravinen vid Berga. Följ med på en spännande guidning längs Vitsåns brusande vatten. Samling vid T-korset och vägbommen vid Vitsåravinen, cirka 500 m väster om Årsta havsbad.